Acid hialuronic

Un compus regasit in mod natural in piele, cu proprietati de hidratare. Este deseori folosit in industria cosmetica pentru capacitatea sa de a mentine apa in piele.

Acid levulinic

Un acid carboxilic, cu structura de cetona. Substanta semi-solida si solubila in alcool este folosita ca acidulant in industria bauturilor si ca intermediar in producerea cosmeticelor.

Aloe vera

Avand denumirea stiintifica  "Aloe barbadensis", aloe vera este recunoscuta pentru proprietatile de calmare si hranire. In plus, planta are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator si stimuleaza regenerarea celulara.

Antioxidanti

Compusi produsi de organism care neutralizeaza radicalii liberi, intrerupand reactia de deteriorare a celulelor. Acestia apar in mod natural in multe plante.
Pe langa productia interna, exista si surse externe de antioxidanti: vitaminele A, C, E, B1, B5, B6, Beta-Carotenul (precursorul vitaminei A) si aminoacizii taurina, cisteina, metionina si glutation.

Argan

Arbore care creste in Maroc. Uleiul de Argan este printre uleiurile cele mai rare din lume, pentru un litru de ulei fiind necesara productia a cca 6 arbori Argania Spinosa. Este foarte bogat in antioxidanti, acizi grasi nesaturati, acid linoleic. Previne deshidratarea si imbatranirea pielii, dar este indicat si pentru tratamentul parului si unghiilor. Hraneste optim pielea, datorita continutului ridicat de vitamine A, E si F.

CO

Certificat organic - Produsele cosmetice si de ingrijire corporala fabricate in Europa sunt certificate organic in baza Reglementarilor Uniunii Europene (EC2092/91) cu standarde foarte stricte privind responsabilitatea ecologica si sociala in timpul productiei, procesarii si a distributiei: produsele trebuie sa fie procesate cat mai putin, sa contina ingrediente active organice in cuantum cat mai mare si aditivi in proportii cat mai mici; produsele trebuie sa fie de calitate superioara si eficiente. Nu se admit compusi modificati genetic.

Extract din radacina de brusture

Denumit stiintific "Arctium lappa", acest extract este folosit din timpuri stravechi pentru a ajuta tenul cu probleme.

Extract din samburi de strugure

Un antioxidant puternic, care protejeaza impotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi (Vitis vinfera).

Extract din seminte de floarea soarelui

Protejeaza impotriva factorilor de mediu si ofera stralucire (Helianthus annuus).

Fitosqualan

Squalan vegetal extras din masline. Nu are culoare, miros sau gust, este stabil la oxidare si nu irita. Este baza ideala pentru orice emulsie.

Glicerina

Substanta care mentine hidratarea pielii, obtinuta din boabe de soia si ulei de porumb.

Guma xantan

Polizaharida naturala, obtinuta prin fermentarea glucozei cu ajutorul bacteriei Xanthomonas campestris. Este  folosita ca agent de ingrosare si stabilizare pentru emulsii, avand si unele proprietati de hidratare.

Inuline

Grup de oligozaharide ce contin fructoza. Sunt utilizate de catre plante pentru depozitarea energiei, gasindu-se in general la nivelul radacinilor si rizomilor. Inulina incepe sa fie folosita din ce in ce mai mult in cosmetica datorita caracteristicilor sale nutritionale si functionale deosebite.

Radicali liberi

Molecule instabile, reactive, cu un electron impar. Acest dezechilibru electrochimic determina radicalii liberi sa atace moleculele normale invecinate pentru a-si recapata stabilitatea si pot cauza un lant de reactii daunatoare organismului. Aceaste reactii in lant produc daune extinse ale membranelor celulare, ADN-ului si proteinelor tesuturilor. Antidotul sunt antioxidantii naturali.

Ulei din nuca de Kukui

Un emolient natural (Aleurites moluccana) bogat in acizi grasi esentiali; derivat din nuca havaiana Kukuy.

Uleiuri volatile

Sunt esente extrase din radacina, scoarta, frunzele sau florile plantelor aromatice, in starea cea mai concentrata  posibila. Unele uleiuri sint chiar toxice in concentratie ridicata si trebuie folosite intotdeauna intr-o formula mult diluata. Cantitatea de ulei volatil care poate fi extrasa dintr-o planta este de maxim 10%.
Proprietati: se evapora, nu sunt uleioase, nu sunt lubrifiante, sunt antiseptice, au efect stimulator sau sedativ, cele mai multe uleiuri au efect de regenerare celulara.

Unt de shea

Un emolient bogat ce sustine bariera naturala a pielii si creste nivelul de hidratare (Butyrospermum perkii).

Vitamina A

Ajuta la estomparea liniilor fine si a ridurilor, determina claritatea si radianta tenului.

Colagen

 Proteina ce ofera structura, rezistenta si elasticitate pielii si altor tesuturi din organism.

Vitamina C

Ofera protectie antioxidanta puternica. Sustine fermitatea si mecanismul natural de aparare al pielii.

Vitamina E

Unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Protejeaza foarte bine pielea impotriva daunelor provocate de radicalii liberi.

Catina

un arbust cu vitalitate deosebita, care creste in zone muntoase si aride. Fructele acestui arbust contin un complex de vitamine: vit.C (de zece ori mai multa ca citricele), vit.A, vit.B1, vit.B2, vit.B6, vit.B9, vit.E, vit.K, dar si minerale : calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu. Capacitatea catinei de a stimula regenerarea pielii s-a dovedit utila in tratamentul arsurilor, ranilor si pentru vindecarea unor probleme ale pielii: eritemele, uscaciunea, mancarimile, durerile, exzemele si psoriazisul. In produse cosmetice, se foloseste datorita continutului bogat in componentele nutritive esentiale pentru sanatatea pielii si in special incetinirea procesului de imbatranire.


Copyright ©2009 MERU Organic Cosmetic SRL. | All rights reserved
Viziteaza magazinul Meru Organic Beauty Boutique pe ShopMania
Magazine Online - Go Shopping! Magazine Online - Go Shopping!
Ghidul tau autentic de shopping.